Liofilizat Lyommy Risotto z pomidorami i gorgonzolą 500g
Opis
Liofilizat Lyommy Risotto z pomidorami i gorgonzolą to propozycja na smaczny posiłek w terenie. Porcja idealna dla dwóch osób lub na większy głód.
Lubisz odkrywać nowe, ciekawe smaki? Jeżeli tak, musisz koniecznie spróbować tego dania liofilizowanego. Pyszne risotto będzie idealną propozycją na wartościowy obiad oraz posiłek regeneracyjny na szlaku. Jeżeli nie masz czasu na przygotowanie lunchu lub obiadu w ciągu dnia, liofilizat Lyommy śpieszy z pomocą.
Jesteś wielbicielem pomidorowych smaków? Rozsmakuj się w naszym mocno pomidorowym risotto przygotowanym przy użyciu doskonałej jakości ryżu arborio. Połączenie suszonych pomidorów przywodzących na myśl słoneczne włoskie wakacje oraz soczystej pulpy pomidorowej zostało podkreślone wyrazistym i aromatycznym włoskim serem Gorgonzola. To bezmięsne danie dzięki wysokiej kaloryczności doda Ci sił podczas różnych aktywności, górskiej wędrówki czy wycieczki po lesie.
Taki liofilizat warto mieć ze sobą niezależnie od tego czy wybierasz się na górski trekking, wyjazd wspinaczkowy, odpoczynek na plaży, czy weekendowy piknik. Pyszny obiad możesz mieć na wyciągnięcie ręki.
Cechy produktu:
- danie liofilizowane
- masa netto: 132 g
- masa produktu po przygotowaniu: 500 g
- idealne kaloryczne pożywienie na wyprawę
- bez konserwantów
- bez polepszaczy smaku
- prosty skład
- turystyczne cytaty i opisy ciekawych miejsc ze świata umieszczone na spodzie opakowania - sprawdź, co kryje Twoje danie
- gotowe w 10 minut
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 2023 kJ (481 kcal)
- tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 15,9 g (6,1 g)
- węglowodany (w tym cukry): 70,1 g (4,5 g)
- błonnik: 4,9 g
- białko: 11,7 g
- sól: 3,0 g
Wartość odżywcza w porcji 132 g (500 g po uwodnieniu):
- wartość energetyczna: 2670 kJ (635 kcal)
- tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 21 g (8,0 g)
- węglowodany (w tym cukry): 92,5 g (6,0 g)
- błonnik: 6,5 g
- białko: 15,5 g
- sól: 3,9 g
Składniki produktu gotowego do spożycia: ryż arborio 72%, pulpa pomidorowa 8%, cebula, suszone pomidory 5,3 %, ser gorgonzola (ChNP) 4%, koncentrat bulionu warzywnego (ekstrakt drożdżowy, marchew, cebula, por, czosnek, seler, olej słonecznikowy, sok z cytryny, skrobia kukurydziana, kurkuma), olej rzepakowy, czosnek, sól, zioła, pieprz. Może zawierać pszenicę.
Instrukcja przygotowania:
- Otwórz opakowanie używając nacięcia nad struną.
- Usuń pochłaniacz tlenu.
- Dodaj gorącej wody do wysokości zaznaczonej na miarce z lewej strony opakowania. Uważaj, aby się nie poparzyć.
- Dokładnie zamieszaj.
- Zamknij strunę i odczekaj 10 minut.
- Otwórz i zamieszaj. Produkt jest gotowy do spożycia.
- Po zjedzeniu sprawdź tekst na spodzie i wyrzuć opakowanie do najbliższego śmietnika.
Polski producent żywności liofilizowanej. Innowacyjny sposób liofilizowania posiłków marki Lyommy pozwala zachować smak i wartości odżywcze. Sam proces produkcyjny polega na gotowaniu, a następnie liofilizowaniu posiłków w całości, co zapewnia gwarancję smaku. A to wszystko bez żadnych konserwantów, polepszaczy smaku lub barwników.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt. Moderacji podlegają tylko treści wulgarne, spamowe, dane wrażliwe oraz niezwiązane merytorycznie z danym produktem.