Jak przygotować kawę w ekspresie przenośnym Wacaco?
Nie ma nic lepszego niż ulubiona aromatyczna kawa wypita w cudownych okolicznościach przyrody lub w ulubionym miejscu poza domem. Z przenośnym ekspresem Wacaco jest to możliwe. Sprawdź, jak proste jest przygotowanie filiżanki kawy w turystycznym ekspresie do kawy.
Kawa mielona – czas przygotowania w ekspresie do kawy Wacaco Nanopresso wynosi ok. 20-30 sekund
- Pojemnik należy wypełnić zmieloną kawą i odpowiednio ją ubić.
- Dolny kontenerek należy napełnić gorącą wodą (ok. 80 ml).
- Podczas pierwszych 8 ruchów pompką wytwarza się odpowiednie ciśnienie, po czym następuje ekstrakcja kawy.
Kawa mielona – czas przygotowania w przenośnym ekspresie Wacaco Pipamoka wynosi ok. 2 minuty
- Napełnij komorę na wodę zaparzacza Pipamoka Wacaco i wrzuć do niej kapsułkę z kawą. Niech opadnie na dno.
- Obróć pierścień, aby wytworzyć podciśnienie, które zasysa wodę w dół przez zmieloną kawę.
- Gdy komora wodna całkowicie się podniesie, wyjmij zaparzacz, nałóż pokrywkę i ciesz się gorącą kawą.
Kawa mielona parzona metodą przelewową – przy użyciu przenośnego ekspresu do kawy Wacaco Cuppamoka
- Do pojemnika na filtr umieszczonego w kubku włóż jeden papierowy filtr.
- Wsyp mielone ziarna ulubionej kawy.
- Wlewaj powoli gorącą wodę.
- Po przefiltrowaniu kawy zdejmij pojemnik na filtr i załóż pokrywkę kubka z ustnikiem do picia.
Kawa w kapsułkach – przygotowanie w ekspresie do kawy Nanopresso z adapterem do kapsułek NS Wacaco
- Do adaptera włóż kapsułkę z kawą.
- Dolny kontenerek należy napełnić gorącą wodą (ok. 80 ml).
- Podczas pierwszych 8 ruchów pompką wytwarza się odpowiednie ciśnienie, po czym następuje ekstrakcja kawy.
Niezależnie od wybranej metody parzenia i wybranego ekspresu przenośnego przygotowanie kawy w plenerze zajmie chwilę, a przy tym będzie to przyjemny punkt każdej wyprawy.
Swój ulubiony turystyczny ekspres znajdzie na naszej stronie: www.EverTrek.pl